هادی مقیمی:

فرماندار اردکان با اشاره به وضعیت نامطلوب آب در این منطقه گفت: شرکت آب و فاضلاب استان یزد، تاکنون اقدام مؤثری برای تأمین کمبود آب این شهرستان انجام نداده است.

 

هادی مقیمی روز یکشنبه در نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان افزود: تأمین آب شرب از وظایف حاکمیتی است و نمی‌توان به مردم گفت آب بخورید یا نخورید.


وی اضافه کرد: مردم، آب می‌خواهند اگر هم زیاد مصرف می‌کنند وظیفه ارگان‌های مربوطه است که برای بهینه‌سازی مصرف، آموزش و فرهنگ‌سازی نمایند.


فرماندار اردکان با بیان اینکه با وعده‌ووعید و دست روی دست گذاشتن نمی‌توان مردم را راضی و کار را پیش برد تصریح کردموضوع آب در اردکان با دیگر مناطق استان متفاوت است آب چاه‌های اردکان، بی‌کیفیت و تلخ است و حتی بعضاً تغییر رنگ نیز داده، نمی‌توان سیاست‌هایی که در یزد ایجاب می‌کند را برای اردکان نیز اعمال نمود.


مقیمی اظهار داشت: علی‌رغم همه هشدارهایی که داده‌ایم مسئولان استان یزد تاکنون پاسخگو نبوده‌اند، داخل مرزهای شهرستان اردکان، منبع تأمین آب مناسبی در اختیار نیست و تنها راه ممکن انتقال آب شیرین به این منطقه است.


فرماندار اردکان در ادامه خبر از اجرای طرح سپاس آب داد و افزود: این طرح از طرف شرکت آب منطقه‌ای استان یزد تهیه‌شده که می‌تواند الگویی برای کل کشور باشد.


مقیمی گفت: بیشترین صرفه‌جویی‌های آب در سه حوزه صنعت، کشاورزی و شرب و بهداشت شناسایی و از آن‌ها تقدیر به عمل خواهد آمد.


معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد نیز در ادامه از اجرای طرح سپاس آب در یزد خبر داد و اعلام کرد: در حال شناسایی افرادی هستیم که در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کنند.


سید محمد طباطبایی عنوان کرد: اگر مردم ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنند و یا کارخانه‌ها یک سری وسایل و تجهیزات به سیستم خود اضافه کنند، همچنین کشاورزان از طرح‌های الگویی کشت و آبیاری قطره‌ای استفاده نمایند مشکل آب تا حدودی حل می‌شود.


وی اظهار کرد: شهروندانی که طرح‌هایی در جهت کاهش مصرف آب درحوزه‌های مختلف دارند اعلام کنند تا روی آن‌ها مطالعه و بررسی شود تا از آن بهره برده و در کل جامعه اجرا شود.

 

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: به طرح‌هایی که بیشترین صرفه‌جویی را در مصرف آب اعمال نموده و به سفره‌های زیرزمینی کمک نمایند امتیاز گرفته و از آن‌ها تقدیر می‌شود.


طباطبایی یادآور شد: بحث تأمین آب شرب اردکان به‌صورت اضطراری درآمده چراکه بخش عمده آب شرب این شهرستان از آب انتقالی است و ذخیره آن بسیار اندک است.


وی گفت: باید به فکر جایگزین باشیم، برای مثال چاه‌هایی را در سیاه کوه حفر نموده و اولویت کار و برنامه را به تأمین آب مردم بدهیم.

 

بارندگی کم و نامنظم، تداوم ۲ دهه پدیده خشک‌سالی و نیز شوری بالای آب و کیفیت پایین این ماده باارزش حیاتی، مشکلات را در بخش‌های مختلف ایجاد کرده است.


اردکان علاوه بر محدودیت دسترسی به منابع آبی، برای تأمین آب شرب، بهداشت و حفظ فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی با چالش‌هایی مواجه است.


استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال ۱۳۹۵، یک‌میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها و مناطق عشایری زندگی می‌کنند.


سرانه آب مصرفی برای هر نفر مطابق استانداردهای بهداشت جهانی روزانه ۱۵۰ لیتر است، ولی در استان یزد این عدد به ۱۷۰ تا ۲۰۰ لیتر در روز می‌رسد./ایرنا